Kasa fiskalna farex kf 02 perla

Kapusta chodzi do drinków spośród najbardziej uznanych także stosowanych warzyw w polskiej kuchni. Jest wiele dań, które komponuje się na podstawie kapusty białej, lub kiszonej. Spośród tego powodu szatkownica elektryczna do kapusty stanowi bardzo prostym wyposażeniem w punktach żywienia zbiorowego, restauracjach i różnego typie lokalach, jak dodatkowo w gospodarstwach domowych.

Szatkownica elektryczna do kapusty pozwala w przyspieszonym tempie poszatkować dowolną kwotę tego warzywa. Przed przystąpieniem szatkowania głowy kapusty pozbawiane są wierzchnich liści, a tylko potem zostają kierowane do szatkowania. Lecz zanim odnajdą się w szatkownicy trzeba zabrać je twardego korzenia. Niestety istnieje obowiązkowe służenie tego sposobu nożem, gdyż nowoczesna szatkownica ma możliwość wycinania korzenia za pomocą świdra. Na podstawie przyrządu mieści się średniej wielkości główka kapusty, gdy zdarzy się znacznie poważna, to więc należy ją rozdzielić na połowę przed szatkowaniem. Szatkownica wykonana jest ze pewni nierdzewnej. A korpus maszyny jest malowany trójwarstwowym lakierem proszkowym. Dzięki łożysku ślizgowemu, oraz specjalnemu systemowi uszczelnienia cała konstrukcja nie jest ciepła na warunki środowiskowe towarzyszące procesowi szatkowania kapusty. By szatkownica elektryczna była prawidłowo zabezpieczona należy co piętnaście godzin jej pozycji smarować wał główny, kiedy i kontrolować naciąg pasów klinowych. Szatkownica napędzana jest napędem elektrycznym, który dzięki przekładni prasowej napędza tarczę tnącą, która zazwyczaj przygotowana jest z żeliwa. Główny wał na jakim ustala się tarcza jest łożyskowany dzięki czemu potwierdzone jest bezproblemowe i długoletnie użytkowanie szatkownicy. Szatkowanie kapusty przy użyciu elektrycznej szatkownicy nie nastręcza zbytniej pracy, skraca czas szatkowania zaś nie wymaga nakładu dużej role fizycznej, jak wtedy posiada stanowisko w sukcesu zwykłych szatkownic. Co jest kolosalne stanowienie w sukcesu szatkowania niezliczonej dawce tego warzywa. Inną wartością takiego przyrządu jest zatem, że poszatkowana kapusta nie ma nadziei wypadania i zaśmiecania miejsca obok. A więc ponieważ za pomocą specjalnego leja stożkowego kapusta wpada bezpośrednio np. do beczki, dużego naczynia, worka, albo silosu.